روايتي متفاوت از مرمت آرامگاه کوروش

مدير داخلي پايگاه ميراث جهاني پاسارگاد در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: همچنين با استفاده از اسکن ليزر، نقشه‌هايي از نماها، پلان و مقاطع بناي آرامگاه کوروش بدست آمد.

محمد نصيري حقيقت با بيان اينکه آسيب شناسي تمامي اجزاي بنا مورد بررسي و مطالعه کامل قرار گرفته است افزود: در پروژه زمين‌شناسي عمليات مطالعات چينه‌شناسي، زمين لرزه، رده‌بندي مهندسي خاک، زمين‌شناسي خاک، سنگ‌هاي تشکيل دهنده بنا از نظر نوع و جنس، وزن مخصوص، آب‌هاي سطحي و زيرزميني و هواشناسي بر روي سنگ‌هاي مجموعه پاسارگاد از جمله آرامگاه کوروش انجام شد.

اين کارشناس اضافه کرد: بعد از انجام مطالعات و بررسي‌هاي لازم و تصويب طرح مرمت آرامگاه، با نصب داربستي چند منظوره براي اجراي کار مرمت و همچنين پوششي براي جلوگيري از نفوذ آب‌هاي ناشي از بارندگي به داخل اتاقک آرامگاه از سقف، عمليات مرمت آغاز شد.

وي با اشاره به مرمت سقف، ديواره و اتاقک آرامگاه بيان داشت: همچنين ضلع شمال شرقي آرامگاه که به دلايل جوي و موقعيت فيزيکي از گلسنگ پوشيده شده بود، گلسنگ‌زدايي شد.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني پاسارگاد؛ در پايان پس از انجام عمليات مرمت، عمليات مستندنگاري سقف و اتاقک انجام شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 138901226